Smaranda Enache, co-președintele Ligii Pro Europa, susține decizia Președintelui României în chestiunea revocării procurorului-șef al DNA.
“Ce fel de legitimitate legală și morală ar fi avut Președintele dacă refuza să respecte decizia Curții? Dura lex sed lex. Președintele Klaus Iohannis a procedat corect și legal dând curs unei decizii a Curții Constituționale”, opinează Enache.

Fost Ambasador al României în Republica Finlanda şi Estonia, Smaranda Enache se declară contrariată de corul celor care îl apostrofează pe Președinte, reproșându-i că a respectat legea și se întreabă până când vom mai trăi într-o democrație cu două viteze și cu dublu standard. “Omul Klaus Iohannis cu siguranță a avut o zi grea, a trebuit să-și calce pe inimă. Prețul plătit nu e prea mare: România a făcut încă un pas către normalitate”, a conchis co-președintele Ligii Pro Europa.

Liga Pro Europa este primul ONG înființat în România, în 30 decembrie 1989, de un grup de intelectuali tîrgumureșeni devotați ideii pan-europene, valorilor democrației și pluralismului.
Articolul precedentSenatorul PNL de Mureș, Cristian Chirteș, cere demisia ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu
Articolul următorPodul de la Sânpaul, coșmarul șoferilor care circulă pe E60