Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că starea de alertă în România o să fie prelungită cu încă 30 de zile. De asemenea, premierul a anunțat o serie de măsuri suplimentare de relaxare.

Premierul Florin Cîțu a declarat că se redeschid punctele de frontieră cu Republica Moldova. De asemenea, șeful Executivului a venit cu veste care îi va bucura pe microbiști. Astfel, din 28 iunie se poate participa la meciurile din optimile UEFA 2020 cu stadioane ocupate cu până la 50% de capacitate de către suporterilor.

De asemenea, din 27 iunie se pot organiza evenimente în aer liber cu până la 1.000 de persoane și se extinde și numărul persoanelor care pot participa la evenimente private în interior, precum nunți și botezuri, până la 200.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 9.06.2021, Hotărârea numărul 38.

Prin această Hotărâre, CNSU a propus prelungirea stării de alertă pe teritoriul României .

De asemenea, prin aceeași Hotărâre au fost propuse modificări privind unele măsuri adoptate pentru gestionarea situației create de pandemia de SARS-COV-2, după cum urmează:

•Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană.

•Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

•Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

•Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care  sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic.

Hotărârea CNSU și Anexa pot fi consultate mai jos: 

 

 
Articolul precedentLudovic Orban anunță un nou program pentru primari
Articolul următorElectrica, investiții de peste 4,2 miliarde de lei, în ultimii ani