Institutul Est-European de Sănătate a Reproducerii decernează la finalul fiecărui an Premiul de Excelenţă în parteneriat în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie. Premiul acordat în acest an răsplătește Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională pentru implicarea în asistența copiilor victime directe sau martori la violența în familie, pentru munca de intervenție si referire în rețea și pentru implicarea în Campania 16 zile de activism împotriva violenței în familie.

Directorul Institutului, Lili Micheu, a arătat că acest premiu încununează mai mulți ani de colaborare dintre cele două instituții: ”De foarte mulți ani lucrăm împreună, din 2003. Acest premiu răsplătește efortul unor oameni care ne completează intervenția la cazurile de violență în familie pentru că noi, în asistența victimelor, lucrăm și contăm pe psihologii școlari ca să lucreze cu copiii care fie sunt abuzați în familie, fie au calitatea de martor la violență. Acest premiu răsplătește nu doar acest efort ci și implicarea în campaniile de sensibilizare desfășurate în toți acești ani.”

Directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Adriana Cerghedi, a subliniat activitatea intensă pe care o desfășoară psihologii școlari cu copiii care sunt victime directe sau indirecte a tuturor actelor de violență în familie. „De cele mai multe ori, copiii vin din propria inițiativă, sau vin la recomandarea dirigintelui sau a părinților. De cele mai multe ori, activitățile noastre sunt de prevenție. Când se ajunge la bătaie sau la lucruri mai grave, atunci copiii vin din proprie inițiativă sau la sesizările cuiva.”

Premiul inedit a constat într-un brad de Crăciun împodobit, în ghiveci, pe care psihologii centrului vor putea să îl planteze la primăvară în curtea instituției.

sursa: radiomures.ro

Articolul precedentTÎRGU MUREȘ: Se mută Serviciile de Pașapoarte și Înmatriculări
Articolul următorCHEȚANI vs CHETAN: V.V. Dăncilă, „nașa” unei comune mureșene