Bugetul Primăriei municipiului Târnăveni are, în 2018, un buget cu 24% mai mic decât anul trecut, fapt care se datorează în primul rând modificărilor Codului Fiscal.
Având în vedere că în urma aplicării Legii 153 din 2017 s-au mărit salariile, iar din 1 ianuarie salariul minim a crescut la 1900 de lei, cheltuielile de funcționare sunt foarte mari.
O analiză a bugetului la jumătatea anului a indicat faptul că există pericolul ca banii pentru salariile angajaților Primăriei municipiului Târnăveni să nu ajungă până în luna decembrie.
Ca o măsură extremă, edilul șef a hotărât să renunțe, în fiecare lună, la suma aferentă unei săptămâni din indemnizația care i se cuvine.
În această dimineață, Sorin Megheșan a transmis o notă internă direcțiilor din cadrul Primăriei, prin care așteaptă soluțiile propuse de angajați.
Primarul municipiului Târnăveni a declarat, în exclusivitate pentru realitateademures.net, că  “am luat în calcul trei variante: reducerea de personal, diminuarea tuturor salariilor cu 20% și concediile fără plată. În ceea ce mă privește am decis să vin la muncă, renunțând însă, pentru o săptămână în fiecare lună, la plata drepturilor salariale cuvenite. Aștept din partea colegilor propunerile lor, ca măsuri temporare pentru rezolvarea acestei situații. Am spus, încă de la apariția modificărilor Codului Fiscal, că vom ajunge într-un blocaj, întâlnit la nivelul celor mai multe administrații locale.”
Megheșan mai spune că nu va reloca, sub nicio formă, banii de la investiții pentru plata salariilor. “Programul de investiții al municipiului Târnăveni se va derula în condiții normale, conform programului aprobat de Consiliul Local”, a mai declarat Primarul municipiului Târnăveni.
Articolul precedentSighișoara: Acțiune umanitară pentru Spitalul de Pediatrie
Articolul următorAtenție la pesta porcină africană!