Compania AQUASERV S.A. a informat locuitorii din comunele Sângeorgiu de Mureş și Ernei că, începând cu data de 11 martie 2019, ora 10:00, serviciile de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare vor fi oprite.

În motivarea acestei măsuri extreme, Aquaserv precizează că, încă din luna decembrie 2018, a informat conducerile celor două Primării cu privire la obligaţia de predare în gestiune a extinderilor reţelelor de apă şi canalizare, realizate în cadrului unui proiect finaţat prin Compania Naţională de Investiţii, finalizat în 2011.

Compania susține că în ciuda eforturilor depuse,  reprezentanţii comunei Sângeorgiu de Mureş nu au îndeplinit această obligaţie contractuală și, ca atare, Aquaserv nu poate să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de legalitate pe teritoriul comunei Sângeorgiu de Mureş, dând termen Primăriei ca, până în data de 11 martie 2019, ora 10:00, să înainteze documentaţia necesară preluării în gestiune a extinderilor reţelelor de apă şi canalizare.

Aquaserv precizează că, în caz contrar, “suntem nevoiţi să încetăm operarea serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare, pe teritoriul comunei Sângeorgiu de Mureş. Din nefericire, deoarece furnizarea serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare în comuna Ernei este realizată prin sistemele de apă şi canalizare din Sângeorgiu de Mureş, încetarea operării în aceasta din urmă atrage după sine şi oprirea serviciilor de apă şi canalizare în comuna Ernei.”

În replică,  primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs, consideră că acest lucru ar fi o măsură abuzivă și ilegală, în conformitate cu contractele de furnizare încheiate, și ca atare va putea avea consecințe extrem de negative.

Primăria comunei Sângeorgiu de Mureș precizează că A SOLICITAT, încă din anul 2011, preluarea de către S.C. Compania Aquaserv S.A. Tg Mureș a investițiilor realizate pe rețelele de apă și canalizare și că a pus la dispoziția operatorului de apă, toate documentele, anexele și hotărârile pe care le-au solicitat, totuși acesta nu a preluat investițiile în cauză.

În acest sens, au fost adoptate mai multe hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate predările investițiilor către operatorul de apă, hotărâri care au fost și ele transmise la S.C. Compania Aquaserv S.A., împreună cu adrese prin care a solicitat în mod repetat să preia ÎN REGIM DE URGENȚĂ rețelele de apă și canalizare, dar operatorul de apă nu le-a preluat, și, după un timp, nici nu a răspuns solicitărilor Primăriei Sângeorgiu de Mureș.

Vineri după amiază, purtătorul de cuvânt al Aquaserv, Nicolae Tomulețiu, a anunțat că s-a renunțat, deocamdată, la sistarea  alimentarea cu apă, sub condiția prezentării de către Primăria Sângeorgiu a unui convocator pentru o ședință de urgență a Consiliului Local, cae să aibă loc săptămâna viitoare și în care să se remedieze problema extinderilor de rețele.

 

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ. CE MAI FACE PRIMĂRIA: Terenuri sintetice și marcaje pietonale
Articolul următorTENSIUNI LA TÂRGU MUREȘ, înaintea mitingului și a marșului secuiesc de mâine, 10 martie