Federaţia Sindicatelor Gaz şi Electricitate România a organizat astăzi acțiuni de protest la Târgu-Mureș și la Iași, pe fondul  lipsei unui răspuns din partea administraţiei E.ON la solicitările de creşteri salariale ale angajaţilor.

Protestatarii au purtat steguleţe tricolore şi pancarte cu mesajele: „Voluntariat la E.On / Până când?“, „NU plătiți? Nu muncim!“ sau „Până când scalvi la E.ON.?”

„Respingerea propunerilor făcute de către federaţie, nepăsarea şi modul de relaţionare al companiei cu angajaţii săi, ne-au pus în situaţia de a apela la toate formele de protest sindical, pentru a obţine o salarizare decentă şi echitabilă“, se menţionează în comunicatul organizaţiei sindicale.

Sindicaliștii spun că există întârzieri la plata salariilor și că multe dintre acestea sunt sub nivelul salariului minim brut pe țară. Sindicaliștii amenință că nemulțumirile angajaților pot duce escaladarea tensiunilor şi la manifestari spontane de protest, cu impact direct asupra activităţii şi securitatii sistemului de distribuţie.

 

Articolul precedentSoós Zoltán intervine dur în războiul din UDMR. De ce nu se poate face parcarea din Centru
Articolul următorChirteș, Csép și Bíró, singurii parlamentari de Mureș care au votat PENTRU majorarea alocațiilor copiilor