Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș, intervine în scandalul din UDMR, unde organizația județeană îi acuză pe consilierii locali că au votat, în ultima ședință a Consiliului Local Municipal Târgu-Mureș, proiectul de construire a unei parcări subterane în centrul orașului.

Soós afirmă că zona centrală a Târgu-Mureșului are cinci situri arheologice protejate. Primul protejează zona dintre ceasul de flori și Catedrala Mare, al doilea este fosta mănăstire a franciscanilor, lista fiind completată de Palatul Toldalagi, Palatul Apollo și Palatul Primăriei.

Directorul Muzeului Județean spune că „orice lucrare de construire în centrul orașului poate începe doar după o săpătură arheologică preventivă. Pe baza informațiilor existente, este cert că în zona statuii Avram Iancu sunt ruinele primăriei vechi care nu pot fi demolate, deci proiectul parcării trebuie deja modificat. Dacă se mai găsesc vestigii importante proiectul devine imposibil de realizat.”

În opinia lui Soós, proiectul parcării subterane va impune mutarea statuii ecvestre a lui Avram Iancu, iar grupul statuar dedicat principelui Gabriel Bethlen nu se va putea realiza.

“Crearea problematicii parcării subterane însă a umbrit un alt scop meschin al conducerii orașului nostru, anume votarea unui împrumut de 20 milioane de euro, pentru diferite proiecte nu foarte exact prezentate și achiziția de autobuze noi, care ar putea fi rezolvată din bani europeni. Evident, cheltuirea fondurilor europene este strict verificată, deci nu merge șpaga”, afirmă Soós Zoltán, care mai spune că “întrebarea rămâne: interesele cui au fost votate în consiliul local? Un lucru este cert, nu sunt interesele orașului, ale românilor sau ale maghiarilor, ci doar interesele actualului edil. Care este soluția? O nouă hotărâre care să revoce proiectul inutil al parcării din centru și identificarea unor locații reale care să rezolve problema parcării, tragerea la răspundere a consilierilor care au manevrat aceste decizii împotriva viitorului orașului nostru”.

Articolul precedentASTĂZI, TÂRGU-MUREȘ: Primele intervenții cu noul angiograf
Articolul următorProtest la E.ON: „Nu plătiți? Nu muncim!“