După eliberarea din funcție a lui Lucian Goga, în luna aprilie, atribuțiunile specifice postului de prefect al județului Mureș au fost exercitate de subprefectul Nagy Zsigmond.
În spațiul public mureșean au fost vehiculate diferite nume care ar fi urmat să ocupe această funcție, printre favoriți fiind Ioan Țintean, fost prefect de Bistrița-Năsăud și actual vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Dan Sâmpălean, proaspăt numit în funcția de vicepreședinte al ALDE Mureș.
Țintean și Sâmpălean păreau favoriți, în condițiile negocierilor de la nivelul coaliției, în care postul de prefect de Mureș ar fi revenit ALDE.
Bursa zvonurilor vorbea zilele trecute despre renegocierea postului de prefect în favoarea PSD, fapt confirmat de liderul PSD Mureș, Vasile Gliga, într-un interviu pentru cotidianul mureșean Zi de Zi: “La nivelul liderilor naționali, când s-a negociat cu ALDE, nu s-a ţinut cont că de fapt, corect şi de drept ar fi trebuit la Mureș ca subprefectul să fie maghiar. Când s-a negociat la nivel naţional, s-a cedat Mureşul către ALDE, deoarece s-a crezut că noi, PSD, avem subprefect. Apoi, s-a vorbit despre o renegociere, lucru care s-a şi întâmplat, astfel încât urmează să fie prefect Mircea Duşa, probabil după 15 septembrie. Cumva, Călin Popescu Tăriceanu a înţeles situaţia”, a spus Vasile Gliga.
Numirea prefectului de Mureș este și în atenția opoziției. Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș a declarat, recent pentru realitateademures.net că “în 2014, prefectul de atunci, Vasile Liviu Oprea, introducea o acțiune în revizuire față de restituirea ilegală a pădurilor către moştenitorii grofului Banffy Daniel. La puțin timp, prim ministrul Victor Viorel Ponta și viceprim-ministrul Gabriel Oprea îl destituiau, fără explicații, pe Vasile Oprea.” Chirteș a reamintit și că, “în luna martie a acestui an, CCR declara neconstituțională Legea de înființare a Liceului Teologic Romano Catolic din Tîrgu Mureș. În 24 aprilie, prefectul de Mureş, Lucian Goga, era eliberat din funcţie.”