Războiul din Ucraina a ajuns în ziua a 50-a și conflictul pare să fie încă departe de o rezolvare. Mai mult, se pregătesc noi atacuri ale rușilor în anumite zone ale Ucrainei.

În cea de-a 50-a zi a invaziei ruse în Ucraina, ambele tabere se pregătesc de noi atacuri. Ucrainenii se așteaptă la o ofensivă din partea rușilor în zona de est a țării.

Se dau lupte grele pentru cucerirea orașului Mariupol și deși trupele lui Putin zic că au cucerit orașul port, ucrainenii susțin contrariul și spun că rezistă atacurilor invadatorilor. Noi dovezi ale ororilor comise de trupele lui Putin ies la iveală.

 

Autoritățile din Ucraina au descoperit în regiunea Sumî peste o sută de cadavre ale oamenilor torturați. Între timp, Ucraina va fi ajutată cu armament în valoare de sute de milioane de euro și dolari, venit din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite. 

Rusia este pregătită să lanseze noi atacuri în Donbas și Herson, susțin oficiali ai forţelor armate din Ucraina.

 

Moscova susține că deține controlul deplin asupra Mariupolului după ce peste 1.000 de soldați ucraineni s-au predat. Totuși se pare că orașul-port din sudul Ucrainei nu se află încă sub controlul total al armatei ruse. Oficialii ucraineni resping informațiile de capitulare și spun că trupele ucrainene rezistă.

Mai mult, cea mai importantă navă din flota rusă a Mării Negre, crucişătorul Moskova, a fost grav avariată după ce muniţia de la bord a explodat.

Armata rusă amenință că va lansa atacuri cu rachete asupra Kievului, susținând că nu s-a mai întâmplat asta până acum, deși numeroase înregistrări video arată contrariul.

Dovezile atrocităților comise de trupele lui Putin apar de la o zi la alta. După retragerea rusților din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei, autoritățile ucrainene spun că au găsit peste 100 de civili morți, cu semne de tortură.

 

Uniunea Europeană a aprobat o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro pentru echipamente militare destinate forțelor armate ucrainene.

Și preşedintele american Joe Biden a anunţat un nou ajutor militar al Statelor Unite pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari, în special echipamente grele, a arătat Casa Albă într-un comunicat.

Procurorul șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, spune că Ucraina este „o scenă a crimei” 

Articolul precedentLegile Puterii | Viorica Dăncilă: Când începem extragerea gazelor din Marea Neagră, să acoperim necesarul României și restul să meargă pe piața liberă
Articolul următorCel mai mare pericol de la masa Paște: cum recunoști vopseaua tipografică TOXICĂ