Războiul din Ucraina continuă și în zonele părăsite de soldații ruși sunt descoperite tot mai multe cadavre ale civililor ucraineni. 

 

Războiul continuă în Ucraina. Cadavrele a 73 de persoane au fost scoase dintr-o groapă comună de lângă biserica Sf. Andrei din Bucha. Parlamentul de la Kiev a calificat drept genocid acțiunile armatei ruse, iar președintele Volodimir Zelenski a spus că Vladimir Putin și pe soldații săi că sunt niște criminali de război. 

Parlamentul ucrainean a votat o rezoluție prin care numește acțiunile armatei ruse în Ucraina drept genocid. Legislativul de la Kiev susține că acțiunile Rusiei au drept scop distrugerea poporului ucrainean. Până în momentul de față, doar la Bucha au fost găsite 403 cadavre. Doar 167 de oameni au putut fi identificați.

 

În est, luptele continuă la Mariupol. Ucraina încă așteaptă lansarea unei noi ofensive în Donbas. În același timp, trupele ruse își consolidează prezența în apropierea orașului Severodonețk din provincia Lugansk.

Potrivit canalelor ucrainene de Telegram, ultima mare rafinărie de petrol din Ucraina a fost distrusă.

 

O serie de zone rezidențiale din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au fost bombardate. Șeful administrației militare din regiune a declarat că este vorba despre zone pașnice, unde nu există infrastructură militară.

Între timp, administrația SUA ia în considerare să trimită un oficial american de rang înalt în Ucraina, ca un mesaj puternic de susținere. Potrivit surselor, se vorbește despre o potențială vizită a secretarului de stat american, Antony Blinken, sau a secretarului apărării, Lloyd Austin. 

Articolul precedentConcediu de până la 45 de zile pentru îngrijirea pacienților oncologici
Articolul următorAlertă de ATAC AERIAN pe tot teritoriul Ucrainei: explozii puternice în Kiev și Herson