Ucraina a ajuns, astăzi, în cea de-a 80-a zi de la debutul invaziei trupelor rusești. Potrivit Statului Major al Armatei ucrainene,  trupele rusești au încercat, fără succes, să lanseze ofensive către Oleksandrivka și Bohorodychne din regiunea Donețk, precum și către Zolote și Komyshuvakha din regiunea Lugansk. În plus, Armata Roșie a fost forțată să se retragă mai departe de Harkov, al doilea oraș ca mărime al țării, și încearcă să împiedice ca unitățile lor să fie încercuite de armata ucraineană în apropiere de Izum.

 

UPDATE 8:30 A treia fază a unui război pe scară largă în Ucraina începe, anunță consilierul ministrului Afacerilor Interne Viktor Andrusiv.

Ocupanții încep să se pregătească pentru apărarea frontierelor unde s-au oprit, fapt ce arată că au decis să prelungească războiul. Potrivit lui Andrusiv, invadatorii speră că toate crizele provocate de război vor pune Occidentul la masa negocierilor cu Rusia.

 

UPDATE 8:00 Institutul pentru Studiul Războiului raportează că armata rusă a decis probabil să se retragă din regiunea Harkov, relatează NEXTA.

Astfel, Forțele Armate Ucrainene au reușit să țină piept ofensivei ruse asupra unuia dintre cele mai mari orașe ale țării și să împingă armata lui Putin tot mai aproape de granițele sale de stat.

 

UPDATE 7:50 Forțele ruse au ucis un civil și au rănit 12 persoane, în regiunea Donețk.

Guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că o persoană a fost ucisă în Avdiivka și alte 12 au fost rănite din cauza bombardamentelor, în așezările din regiune, inclusiv în Illinka, Bakhmutske și Zalizne.

UPDATE 7:45 Orașul Popasna, din regiunea Lugansk, după bombardamentele rușilor.

UPDATE 7:30 Zgomotul unor explozii s-a auzit de câteva ore în regiunea Belgorod, din Rusia.

Articolul precedentStarea de sănătate a lui Putin, ipoteză ȘOCANTĂ, lansată de la cel mai înalt nivel. Când de va termina războiul din Ucraina
Articolul următorVreme caldă dar și instabilă. Unde se anunță vijelii