Ministerul Educaţiei a emis, în cursul săptămânii trecute, ordinul prin care este acordată autorizaţia de funcţionare provizorie Liceului romano-catolic din Tîrgu Mureş, cu predare exclusiv în limba maghiară.
 
Ordinul de ministru, care a stârnit controverse majore în societatea civilă și în rândul clasei politice, a primit și replica Partidului Național Liberal, prin vocea Președintelui organizației Mureș, senatorul Cristian Chirteș:
“Joi, înainte cu 24 de ore de mitingul Diasporei, în tăcere și la umbra pregătirii represaliilor împotriva demonstranților din Piața Victoriei, Dragnea i-a făcut cadoul promis lui Viktor Mihály Orbán.
Ministrul Educaţiei a emis ordinul prin care este acordată autorizaţia de funcţionare provizorie Liceului romano-catolic din Tîrgu Mureş, cu predare exclusiv în limba maghiară.
Ceea ce Curtea Constituțională a spus că e în afara legii și ceea ce DNA a afirmat că este imposibil de aplicat, una din slugile lui Dragnea a spus că “mușchii lui sunt cei mai tari”.
Ce n-a putut să facă o lege neconstituțională, a făcut pixul superiorului celui care spunea că trebuie să ne punem “tricoaiele de Centenar”.
Ordinul de ministru încalcă principiul autonomiei administrației publice locale și al separaţiei puterilor în stat!
Fac un apel la conducerea Inspectoratului Școlar Mureș și la Consiliul Local Municipal Tîrgu Mureș să trateze cu maximă atenție urmările pe care aplicarea ordinului de ministru le pot avea.
Le recomand, de aceea, să studieze la fel de atent istoricul tentativelor anterioare de înființare a acestei unități de învățământ și să nu se lase atrași în capcana jocului murdar pe care Dragnea îl face cu Viktor Orbán”, a conchis Președintele PNL Mureș, Cristian Chirteș.
Articolul precedentInfracțiuni rutiere pe drumurile din Mureș
Articolul următorPercheziții la persoane bănuite de contrabandă