Lucian Şova, ministrul demisionar al Transporturilor, a vizitat ieri şantierul autostrăzii Câmpia Turzii – Ogra – Tîrgu Mureş, unde a spus că aşteaptă ca în următoarele zile să fie deschise traficului două loturi din această autostradă.

Ca reacție la vizita lui Șova, senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, a declarat că „acum câteva săptămâni, avertizam că încep pozele electorale la Autostradă.  A început! Mingea de ping-pong a lui Dragnea, ministrul care nu mai e ministru, a fost și el astăzi pe “măreața realizare” de 13 km și spune că avem “premise de bucurie” și că “recepția e…pre-recepție”. Până una alta, pregătiți-vă: mergeți pe Autostradă 6 minute!”

Chirteș s-a referit și la prezența pe șantierul Autostrăzii, a președintelui PSD Mureș, care “are emoții! Așa spune chiar el, motivul fiind că a mers pe primii kilometri ai Autostrăzii Tîrgu Mureș-Câmpia Turzii. Practic, un muzeu închis, având în vedere că nu există încă măcar un giratoriu de ieșire la Iernut. E prea emoționat să spună că sunt 13 din 52 de kilometri și că pe 3 din 5 loturi lucrările sunt ori neîncepute, ori mult întârziate. Și minte prin omisiune să spună, deși știe, că mai durează ani mulți până vom merge pe Autostradă de la Tîrgu Mureș la Cluj.”

Tronsoanele vizitate ieri de ministrul Șova, respectiv Ungheni-Ogra de 10,1 km și Ogra-Iernut de 3,6 km, reprezintă 13,7 km din totalul de 52 de kilometri ai Autostrăzii Tîrgu Mureș-Câmpia Turzii.

Lotul de 10 kilometri din Autostrada Tîrgu Mureş – Câmpia Turzii, va fi deschis circulaţiei doar dacă va fi realizat un giratoriu şi dacă Poliţia va permite circulaţia prin acesta, spun reprezentanţii Asociației Pro Infrastructură.

 

Articolul precedentAcțiune caritabilă a tinerilor ludușeni
Articolul următor20 de localități mureșene au rămas fără gaz