La Roșia, în județul Bihor, s-a desfășurat Școala Națională de Salvare Speologică, organizată de Corpul Român Salvaspeo CORSA, unde voluntarul Salvamont Salvaspeo Mureș, Cristi Oltean, a obținut brevetul de salvator speolog atestat.

Echipa Salvamont Mureș a fost, de asemenea, reprezentată de şeful serviciului, Kovács Róbert, la Congresul Internaţional de Salvare Montană, desfășurat în stațiunea Chamonix din Franța. A fost cea mai mare acțiune de acest gen organizată pe plan mondial, unde țara noastră este membră de gradul A, cu o vechime de peste 24 de ani în cadrul Comitetului Internaţional de Salvare Montană.

În aceste zile, pompierii români participă la competiția mondială “World Rescue Challenge”. Câștigătoare ale competiției naționale, echipele de descarcerare și prim-ajutor de la ISU Mureș și echipa de prim-ajutor de la ISU Vâlcea reprezintă România la evenimentul care se derulează în Cape Town – Africa de Sud și care reunește cele mai bune echipe de pompieri și paramedici din lume. 

 

Articolul precedentBărbatul strivit de copacul doborât de vânt a murit
Articolul următorEXCLUSIV: Povestea din spatele tricoului „M..E PSD”, de pe Santiago Bernabeu