Pentru cei 90 de elevi ce învață la Școala Gimnazială din Viișoara, Mureș, primăvara  aduce vești bune. Peste trei milioane de lei, fonduri nerambursabile, vor fi investite pentru modernizarea școlii, pentru săli decente de clasă și mobilier nou.

Contractul de finanțare al proiectului depus la ADR Centru a fost semnat de către primarul comunei, Vidiu Dorel Stoica, și de către directorul general ADR Centru, Simion Crețu. Fondurile solicitate sunt alocate din bugetul regional al POR 2014-2020, Axa Prioritară 10.1, urmând ca investițiile și lucrările de reabilitare și modernizare să se încheie până în octombrie 2020.  

Pentru standarde normale în sălile de clasă, pentru condiții decente, pentru căldură, și lumină, pentru a așeza o fundație mai bună, pentru a crește numărul celor ce doresc să frecventeze școala, pentru șansa la un viitor mult mai bun, pentru astfel de motive acest proiect și fondurile alocate sunt o destinație care vor schimba în bine viitorul pentru localnici și pentru comunitate”, a declarat Simion Crețu, Director general ADR CENTRU.

Proiectul ”Reabilitare și extindere Școala Gimnazială Viișoara, Județul Mureș”, are o valoare totală de 3,44 milioane lei, din care 3,25 milioane lei reprezintă fondurile nerambursabile alocate, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (cca.719.960,47 euro). Din fondurile alocate se vor realiza lucrări pe terenul situat în satul Viișoara, județul Mureș. În urma realizării investiției, clădirea existentă va fi extinsă cu 243,31 mp, suprafața utilă după extindere fiind de peste 600 mp. În urma reabilitării și extinderii, clădirea va avea 6 săli de clasă, 1 laborator de informatică, 1 sală de gimnastică, arhivă, vestiare fete/băieți, grupuri sanitare pentru fete, băieți, profesori și persoane cu handicap, sală profesorală, birou de contabilitate, birou secretariat + direcțiune, cameră tehnică și holuri de acces, absolut necesare desfășurării activității educaționale.

Din totalul numărului de copii înscriși în anul școlar 2016 – 2017 la Școala gimnazială Viișoara, 64,44% provin din mediu dezavantajat, atât din punct de vedere al calității educației oferite, cât și din punct de vedere social. Acest lucru este evidențiat în inactivitatea elevilor, strâns legată de rezultatele școlare slabe, de apartenența etnică (etnia romă) și de rezidența în mediul rural.

 

Articolul precedentGRATUIT pentru studenți: cursuri de Spartan Training, Trail Running și Karate-do
Articolul următorAngajatul ISU Mureș, dispărut în Bucegi, a fost dat în urmărire națională