Consiliul Județean Mureș, cu sprijinul Muzeului Județean Mureș și Asociației “Visit Mures Egyesület” organizează concursul de fotografii ”Sharing Heritage”, în cadrul Zilei Europene a Patrimoniului Cultural. Competiția se adresează tuturor pasionaților de fotografie, indiferent de vârstă și are drept scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, precum și promovarea patrimoniului cultural material și imaterial al județului Mureș. În judeţul Mureş sunt peste 1000 de monumente care se regăsesc pe lista monumentelor istorice din România elaborată de către Ministerului Culturii. Suntem judeţul cu cele mai multe castele din România, mai mult deţinem două situri UNESCO, Cetatea Medievală din Sighişoara şi Saschiz. Având un patrimoniu atât de bogat considerăm că este necesară derularea unor proiecte de conştientizare şi de promovare a acestor valori judeţene.
Tema generală a consursului este ”Patrimoniul cultural al județului Mureș” iar acesta se va desfășura pe două secțiuni: ”Selfie cu un Monument” și ”Patrimoniul cultural material și imaterial al județului Mureș”
Pentru Secțiunea ”Selfie cu un Monument” participantul trebuie să realizeze o fotografie de tip ”selfie” cu un monument arhitectural de pe raza județului Mureș, aflat în patrimoniul cultural național. De exemplu: castele, cetăți, turnuri, biserici, case comemorative sau memoriale, muzee, palate. Fotografia trebuie realizată în așa fel încât monumentul să poată fi identificat.
Pentru Secțiunea ”Patrimoniul cultural material și imaterial al județului Mureș” fotografiile pot scoate în evidență orice element ce ține de patrimoniul cultural material și/sau imaterial al județului Mureș, respectiv, clădiri monument, obiceiuri și tradiții populare, costume populare.
În cadrul fiecărei secțiuni juriul de specialitate va selecta 30 de fotografii care vor fi apoi expuse publicului la Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș.
Concursul se va derula după următorul program:
-transmitere fotografii: 3.08-31.08.2018
-jurizarea lucrărilor: 1.09-4.09.2018
-anunţarea lucrărilor selecționate: 5.09.2018
-publicarea fotografiilor selecționate: 5.09-14.09.2018
-vernisaj Expoziție ”Sharing Heritage”: 15.09.2018
În cadrul concursului vor fi oferite 3 premii pentru fiecare secțiune.
Pentru secțiunea ”Selfie cu un monument”:
Premiul I: Un weekend pentru 2 persoane la Hotel Mureșul Sovata având inclusă cazarea, masa și acces la spa.
Premiul II: Un permis de acces de zi pentru două persoane la Centrul Welness Apollo din Sângeorgiu de Mureș cu un masaj inclus.
Premiul III: O cină romantică pentru două persoane la Castelul Haller.
Pentru Secțiunea ”Patrimoniul cultural material și imaterial al județului Mureș”:
Premiul I: 1500 Lei
Premiul II: 1000 Lei
Premiul III: 500 Lei
Regulamentul Concursului și criteriile de eligibilitate ale fotografiilor le puteți consulta on-line pe http://www.cjmures.ro/anunturi/regulament_concurs.pdf 
Articolul precedentPompierii mureșeni, în top
Articolul următorCristian Chirteș: “Alături de Klaus Iohannis le vom spune oamenilor ce vrem cu România”