Membrii Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură Silva au protestat, astăzi, nemulţumiţi de iniţiativele parlamentare de modificare a Legii dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi forestiere.

Senatorul PNL de Mureș, Cristian Chirteș s-a aflat în mijlocul protestatarilor și a transmis că „astăzi am discutat, ÎN STRADĂ, cu colegii silvicultori, care protestează de mai bine de o lună în fața Parlamentului României, împotriva trocului pe care PSDragnea îl face cu BOR, schimbul fiind PĂDURILE României. Senatorii PNL au votat împotriva proiectului de lege inițiat chiar de Dragnea și ai lui, punând în pericol peste 3000 de slujbe. Partidul Național Liberal garantează proprietatea, atunci când aceasta este dobândită legal”, spune Cristian Chirteș.

Silvicultorii susțin că aceste modificări ale Legii dreptului de proprietate vor duce la o diminuare cu peste 650.000 hectare a fondului forestier din proprietatea publică a statului şi la dispariţia a peste 3.000 de locuri de muncă.

Federația Silva mai solicită Parlamentului României înfiinţarea unei comisii pentru cercetarea retrocedărilor abuzive de păduri şi luarea de măsuri pentru stoparea retrocedărilor ilegale de păduri.

Articolul precedentMUREȘ: 25 de percheziții și 2 mandate de aducere
Articolul următorExercițiu NATO la UPU SMURD Târgu Mureș