În cadrul unui exerciţiu NATO, care se desfăşoară zilele acestea în poligonul de la Cincu, unitatea de primiri urgenţe (UPU SMURD) din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a primit astăzi aproximativ 20 de răniţi.

Astfel, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost declanşat Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple.

Planul alb include: alertarea, declanşarea, crearea centrului de comandă şi control la nivelul spitalului, organizarea primirii urgenţelor, triajul, eliberarea locurilor de internare, oprirea activităţilor curente care nu au caracter de urgenţă şi dirijarea resurselor către rezolvarea situaţiei de urgenţă, rezolvarea situaţiilor speciale cum ar fi decontaminarea victimelor în cazul contaminării acestora cu substanţe chimice, radioactive sau biologice, organizarea comunicaţiilor interne şi externe, inclusiv punctul mobil de comandă al ISU.

Victimele au fost transportate la UPU SMURD atât cu elicopterul SMURD, cât şi cu ambulanţele, în funcţie de gravitatea leziunilor.

Deşi este un exerciţiu, victimele au fost prezente fizic în serviciul UPU SMURD, iar organizarea primirii urgenţelor şi triajul desfăşurându-se în mod real.

 

Articolul precedentSenatorul Cristian Chirteș: 3.000 de slujbe din silvicultură sunt în pericol
Articolul următorVasile Miculi, victorie de etapă în războiul pentru locul din Consiliul Local