De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, mai multe centre sociale de tip școală după școală din județele Alba, Mureș și Sibiu invită seniorii să afle cum pot deveni voluntari pentru copii, în cadrul proiectului Generații, desfășurat de Fundația Regală Margareta a României .

Centrul de zi pentru copii din grupuri vulnerabile din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș a organizat astăzi Ziua Porților Deschise dedicată seniorilor din comunitate care vor să facă voluntariat și să se implice în activitățile educative ale centrului.

Bunicii au venit cu cei mici la școală, alături de care au particiat la diverse ateliere, în funcție de interesele comune.

Coordonatorul Centrului, Felicia Gurghian.

S-au trezit unii dintre ei foarte de dimineață, să se asigure că ajung bunicii. Au venit de mână cu ei, când au ajuns în sală s-au așezat foarte aproape, unii în brațele bunicilor, fericiți că au venit. Erau foarte curioși toți despre ce se va întâmpla. Au început ateliererele și nu i-am mai putut opri din muncă.

În cadrul proiectului Generații, Organizația ”Salvați Copiii” caută seniori voluntari, bunici care să îi învețe pe cei mici diverse activități, care se vor derula în cadrul Centrului de zi pentru copii din grupuri vulnerabile din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza”.

sursa: RTM

Articolul precedentDe la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Mureș lipsește un încărcător cu 6 cartușe
Articolul următorO târgumureșeancă a prezentat, la Budapesta, proiectele smart city din industria românească