Războiul declanșat de Rusia în țara vecină în urmă cu aproape 80 de zile a fost conceput de fostul spion KGB, Vladimir Putin, care însă a pierdut din vedere un aspect crucial, susține un analist japonez. El crede că ex-agentul sovietic al Serviciilor Secrete din Germania de Est nu a fost capabil să elaboreze o strategie de succes în Ucraina deoarece asta nu aparținea profesiei sale, unde doar colecta informații.

 
 

Invazia Rusiei din Ucraina s-a transformat într-un conflict confuz deoarece Putin, care este încă spion în sufletul său, s-a rătăcit sub o viziune greșită, arată Naoka Yoshino, în publicația Nikkei Asia, din Japonia.

Moscova a luat ”singura decizie corectă” cu privire la Ucraina, a declarat luni, 9 mai 2022, cu ocazia aniversării Zilei Victoriei Rusiei asupra Germaniei naziste din cel de-Al Doilea Război Mondial.

 

Discursul său a fost plin de neadevăruri bazate pe o istorie revizionistă folosită pentru a justifica războiul din Ucraina, atrage atenția analistul japonez, scrie ziare.com.

Armata rusă, Serviciile de Informații și oficialii guvernamentali care au urmărit invazia începută pe 24 februarie 2022 pot fi împărțiți probabil în două tabere: una care îi cuprinde pe cei care recunosc atrocitățile din Ucraina, dar care joacă împreună pentru propria lor supraviețuire și alta cu persoanele care cred cu toată inima afirmațiile lui Putin.

Articolul precedentPlante pe Lună. Cercetător: Când am văzut acea abundenţă de muguri verzi apărând ni s-a tăiat răsuflarea!
Articolul următorSe schimbă vacanțele școlare – Elevii, părinții și profesorii pot decide când să se bucure de zilele libere