Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri seara, că elevii nu sunt obligați să meargă la școală împotriva voinței lor sau a părinților și că pot rămâne în sistem online dacă prezintă simptome sau au alte vulnerabilități.

„Avem aproape 100 de clase care au activitatea cu prezență fizică suspendată din cauza apariției cazurilor de infectare în rândul elevilor. La apariția unui caz, respectiv două cazuri, în funcție de vârstă, se suspendă întreaga activitate a clasei respective.

Avem mai puțin de 300 de elevi, din cei aproape 3 milioane de elevi din România, infectați în acest moment în școlile din România. Este un procent de sub 1 la 10.000”, a declarat, miercuri seara, Sorin Cîmpeanu, la un post TV.

„Simptome specifice sau vulnerabilități. Nu cred că scrie undeva că frica nu este o vulnerabilitate. Frica din păcate este o vulnerabilitate. În momentul în care un părinte anunță școala că are impresia că propriul copil ar putea să aibă simptome specifice, care sunt dificil de cuantificat, cred că înțelegem bune că elevii nu sunt obligați să meargă la școală împotriva voinței lor sau a părinților”, a mai spus ministrul Educației.

Articolul precedentCULISE STATULUI PARALEL. Cristian Rizea despre motivul pentru care Adrian Năstase a pierdut alegerile prezidențiale din 2004
Articolul următorFOTO | Pericol de inundaţii în Bistra Mureşului! Pompierii au decolmatat un pod