Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la un post de televiziune, că școala online nu a fost eficientă în pandemia de COVID, deoarece profesorii nu au fost pregătiți pentru acest lucru. Demnitarul a punctat însă că predarea online va continua acolo unde este adecvat, după ce va fi încheiată situația creată de noul coronavirus.

Sorin Cîmpeanu: „Trebuie să ne ocupăm de situația actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum. Pentru asta trebuie să avem profesori pregătiți pentru predarea online, conectivitate generalizată și echipamente pentru orice elev. Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde e adecvată, unde e potrivită, nu ca până acum, în orice situație, acest lucru fiind impus de criza sanitară.

Școala online nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru predarea online, care presupune cu totul alte activități decât cea clasică de la conceperea conținutului până la evaluare și examinare. Evaluarea și examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să ofere garanția că cel care răspunde e elevul. Asta lipsește cu desăvârșire, necesită acordul celui examinat în online pentru a prelua controlul asupra echipamentului său IT.”

Ministrul Educației a explicat și de ce nu a funcționat eficient școala online în acest an de pandemie coronavirus.

Sorin Cîmpeanu:  „Școala online nu a fost eficientă pentru că au fost diferențe mari de la o zonă la alta, de conectivitate și echipamente, nu a fost posibilă examinarea online.”

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 17 aprilie 2021
Articolul următorBilanț coronavirus 17 aprilie: 3.474 de cazuri noi și 135 de decese