Sovata acceseaza din nou fonduri europene REGIO pentru un spatiu de agrement multifunctional.

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, Fülöp László Zsolt, primarul orasului Sovata, si Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Amenajare spatiu de agrement multifunctional in jurul cinema Doina”, a carui valoare totala este de circa 6,4 milioane lei.

Proiectul prevede modernizarea unui spatiu public de aproape un hectar si crearea unei zone publice de recreere in orasul care a devenit sinonim cu relaxarea si procedurile balneare in judetul Mures. Pana la finalul lunii septembrie 2021 vor fi realizate lucrari pentru dotarea zonei intr-o maniera moderna, eco-eficienta si protectiva, accesibila publicului larg.

Concret, prin acest proiect se vor amenaja 9.517 mp din din jurul Cinematografului Doina, in termen de trei ani. Prin reamenajarea acestui spatiu, zona va fi valorificata si transformata intr-un areal de agrement multifunctional in aer liber, unde, in cadrul intalnirii avute cu potentialii beneficiari ai proiectului, s-a exprimat dorinta de a fi realizate sase investitii in zona, care vor genera in mod direct un numar de 34 noi locuri de munca. Edilii estimeaza ca in termen de cinci ani, numarul de turisti din statiune va creste cu 22% fata de anul de referinta. 

Dotarea zonei publice de agrement si recreere se va realiza intr-o maniera moderna, eco-eficienta si protectiva, accesibila publicului larg si cu dizabilitati, prin urmatoarele constructii si amenajari de alei pietonale, mobilier specific pentru parc, zone verzi complet reamenajate, corpuri noi de iluminat si supraveghere si racorduri la toate utilitatile necesare.

 

 

Articolul precedentLiberalii, contraatac la Cioloș. Poziția PNL Mureș
Articolul următorAccident în Munții Gurghiului