Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a dat startul, vineri, celei de-a VII-a ediţii a ”Ştafetei veteranilor”, de pe esplanada din faţa Monumentului Eroilor Patriei, din Capitală.

La ştafeta organizată de voluntari ai „Invictus România”, participă alergători din viaţa civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei, pe 25 octombrie, fiind dedicat eroilor României şi spiritului de sacrificiu, curajului, rezistenţei şi ambiţiei militarilor răniţi în teatrele de operaţii.

Acţiunea presupune purtarea unei ştafete reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben şi roşu, prin alergare pe trei trasee (însumând peste 1.000 de kilometri), toate având ca destinaţie finală oraşul Carei, eliberat de sub ocupaţie străină la 25 octombrie 1944.

Pe traseul galben al ștafetei se află orașele Brașov, prin care ștafeta veteranilor va trece în zilele de 17-18 oct, Sibiu în 19/20 octombrie și Alba Iulia în 20/21 octombrie. Traseul roşu are startul din Sighişoara pe 19 octombrie, iar ștafeta va trece prin Târgu Mureş în 19/20 octombrie.

Sursă: Radiomures.ro

Articolul precedentLista clinicilor incluse în programul guvernamental pentru TESTARE GRATUITĂ
Articolul următorBilanț coronavirus 16 octombrie: 4.026 noi cazuri de infectare și 75 de decese