Primăria municipiului Târgu Mureș, prin Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, vine în sprijinul cetăţenilor oferindu-le acestora posibilitatea preluării imaginii și a documentelor necesare pentru emiterea actului de identitate la domiciliul persoanelor netransportabile.

Dovada stării de sănătate a persoanelor care se află în imposibilitatea de a se deplasa, se va face printr-un document justificativ, respectiv, certificat de încadrare în grad de handicap sau adeverinţă eliberată de medicul de familie, din care să rezulte că persoana nu se poate deplasa.

Solicitările se depun direct la Serviciului de Evidență a Persoanelor, str. Călărașilor nr. 26-28 și nu implică vreun cost suplimentar.

Informaţii referitoare la actele necesare emiterii actului de identitate se pot obţine la nr. de telefon: 0265 – 250391, la sediul serviciului, de luni până vineri, între orele 8,30 – 16,30 sau de pe pagina de internet a instituţiei www.tirgumures.ro

În anul 2018, la solicitarea persoanelor fizice interesate, a unităților sanitare și de ocrotire socială, au fost efectuate 217 de astfel de deplasări și au fost puse în legalitate, cu acte de identitate, 430 de persoane.

În acest mod, s-au rezolvat și 22 de situații de risc de abandon a nou-născuților în unitățile sanitare, prin punerea în legalitate, cu acte de identitate, a mamelor în unitățile sanitare și înregistrarea nașterii pentru nou-născut. De reținut! La externare mama are emis, atât actul de identitate cât și certificatul de naștere al nou-născutului.

 

Articolul precedentOperatorul de salubritate NU ridică deșeurile rezultate din construcții
Articolul următorSângeorgiu de Mureș: trageri cu muniție reală în Poligon!