Primăria municipiului Târgu Mureș a lansat o campanie surprinzătoare, de strângere de semnături “pentru susținerea proiectelor importante pentru comunitate”. Executivul Municipiului Târgu Mureș afirmă că “prin semnătura ta, îi poți sancționa pe cei care au blocat proiectele orașului și pe cele ale județului atâția ani”, fără a preciza pașii următori care vor fi urmați, după strângerea semnăturilor. Nu se face, de asemenea, nicio referire la numărul necesar de semnături și la utilitatea acestora. Apelul public a fost lansat de Primărie prin mash-uri amplasate pe prisme de afișaj în diferite puncte ale orașului, precum și pe site-ul instituției.

“Proiectele importante ale orașului sunt sabotate de ani buni de cei care își văd doar propriile interese. Ne-am săturat să fim arătați cu degetul pentru nerealizările de care nu suntem noi responsabili. Proiecte importante au fost blocate de către cei aleși de comunitate să îi reprezinte. Consilieri sau politicieni, de-a lungul timpului, au pus bețe în roate la tot ceea ce a însemnat schimbarea în mai bine a orașului”, se arată în comunicatul Primăriei, care “invită partidele politice, apolitice, organizații neguvernamentale, cetățeni, să se alăture acestui demers! Numai uniți putem da un sens nou orașului”.

Campania de strângere de semnături este însoțită de informații și fotografii, care detaliază câteva obiective sub motto-urile “Apără-ți orașul de de involuție, conflicte, izolare și cârcotași” și “Vino și semnează. Semnătura ta contează”.

Demersul Primăriei fiind el însuși un serial, realitateademures.net vă prezintă, în două episoade, proiectele pentru care se face apel la susținerea publică.

Primăria face o recapitulare a strategiilor pentru fluidizarea traficului rutier, făcând referire la podurile peste râul Mureș. “Podul din cartierul Aleea Carpați nu este finalizat, din cauza unor dezbateri din Consiliul Local, unii consilieri nefiind de acord cu realizarea construcției.” În privința centurilor ocolitoare, se menționează că “acest proiect”, fără a se preciza despre ce anume este vorba, „al cărui traseu este Corunca-Livezeni-Ernei nu aparține orașului ci este al Consiliului Județean”.

Legat de drumul de legătură Livezeni-Spitalul Clinic Județean, se  menționează că “atât Consiliul Local cât și Ministerul Mediului de la acea vreme s-au opus vehement acestui proiect, invocând motive precum ruperea habitatului în două și existența în zonă a liliacului cu bot roșu, a tritonului cu burtă galbenă, a broaștelor și a speciilor de rădașcă. Deși s-a obținut o finanțare de 12 milioane de euro, Consiliul Local și Ministrul Mediului de la acea perioadă s-au opus acestui proiect”, spune Primăria, care aduce în discuție și parcarea de la Spitalul Clinic de Urgență Târgu Mureș , pe care o numește “Micro orășelul sănătății”.

Se spune că acesta este un  „proiect blocat de Consiliul Județean Mureș, în anul 2008 când a întăbulat terenul fără să fie proprietarul de drept. În urma unui proces care a durat aproape 10 ani, Primăria a recâștigat dreptul de proprietate. Există semnat un memorandum între Municipiu, Spitalul Clinic Județean și Consiliul Județean, prin care Primăria s-a angajat să realizeze PUZ și studiu de fezabulitate, lucruri care la ora actuală au fost îndeplinite. Rămâne ca și celelalte instituții să-și îndeplinească atribuțiile ce le revin.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentPROIECT INEDIT: La Călugăreni se vor construi capsule de călătorie în istorie
Articolul următorDacian Cioloș, azi, la ora 15, la Ceasul cu Flori din Târgu Mureș