SONY DSC

Femeia de 59 de ani din Aluniș, împușcată în cap, din greșeală, de către polițiștii din Brâncovenești care au încercat să îl oprească pe șoferul fugar, a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Tîrgu Mureș, fiind apoi transferată la Secția de Neurochirurgie de la Spitalul Județean Cluj.

Victima s-a zbătut între viață și moarte, fiind ajutată, în primele minute de la producerea incidentului, de localnici.

Conform purtătorului de cuvânt al SCJU Cluj, Adela Golea, citată de ziardecluj.ro, starea de sănătate a pacientei este una stabilă, după intervenția de urgență:

”Plaga împușcată este la baza craniului, în dreptul coloanei cervicale superioare și a fost operată. Glonțul a fost extras, iar momentan starea de sănătate a pacientei este una stabilă și este pe secția de Terapie Intensivă de Neurochirurgie”, a declarat Adela Golea.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O femeie a fost împușcată în cap, din greșeală, de polițiști. Evenimentul a avut loc aseară, pe raza comunei Aluniș, din județul Mureș.

„La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 19.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic.

Acesta nu a oprit la semnalul polițiștilor și și-a continuat deplasarea.

Din acest motiv, polițiștii rutieri au plecat în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn polițiștilor din cadrul Sectiei de Poliție Rurală nr. 6 Brâncovenești, întrucât se îndrepta în direcția respectivă.

Ulterior, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Brâncovenești au depistat în trafic, pe raza localității Aluniș, autoturismul în cauză, efectuând și ei semnal regulamentar de oprire, însă nici de această dată conducătorul autoturismului nu s- a conformat.

Având în vedere cele precizate, un polițist din cadrul secției respective a efectuat foc de armă asupra autoturismului în cauză.

În urma uzului de armă, un glonț a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniș, care se afla în zona respectivă, în calitate de pieton.

În acel moment, polițiștii Secției Rurală de Poliție nr. 6 Brâncovenești au abandonat urmărirea autoturismului în cauză și acordat primele îngrijiri medicale femeii, solicitând, totodată, intervenția unei ambulanțe la fața locului.

Ulterior, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Mureș, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Județean Cluj- Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Reghin au continuat urmărirea autoturismului, care a fost oprit în localitatea Răstolița, iar conducătorul auto a fost identificat, fiind aplicate măsurile legale.

În cauză se efectuează cercetari pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului”, se transmite într-un comunicat al Poliției Române.

Articolul precedentFemeie din Aluniș, împușcată în cap de un polițist
Articolul următorUrmărirea de la Reghin: poziția Poliției