În perioada 19 – 30  octombrie, polițiștii mureşeni efectuează, în judeţul Mureş acţiuni de verificare a autovehiculelor care efectuează transport şcolar de elevi şi transport public de persoane.

Acţivităţile se desfăşoară în baza unui plan elaborat la nivelul Biroului Siguranţa Şcolară şi vizează respectarea regulilor de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus, diminuarea riscului de victimizare rutieră a elevilor care se deplasează cu aceste mijloace de transport.

Poliţistii vor verifica modul de respectare a normelor rutiere în vigoare de către conducătorii auto ai mijloacelor de transport menţionate precum şi legalitatea modului de desfăţurare a activităţii de transport.

Până în prezent, au fost verificate peste 55 de autovehicule de transport scolar şi autovehicule de transport public de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 45 de sancţiuni în valoare de 11.950 de lei, astfel:

-3 sancţiuni pentru autovehiculele de transport şcolar dintre care 2 la OUG 195/2002 şi una la Legea 55/2020.

-43 de sancţiuni pentru autovehiculele de transport public de persoane dintre care 7 la OUG 195/2002, 3 la HG 69/2012 şi  33 la Legea 55/2020

Polițiștii de la Siguranţa Şcolară, alături de ceilalţi colegii ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi poliţişti locali vor continua acțiunile de verificare a modului în care cetățenii și călătorii respectă măsurile de protecție și prevenire a infectării cu acest virus.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentDecizie de maximă importanță a CCR: internarea obligatorie și detașarea medicilor SUNT CONSTITUȚIONALE
Articolul următorSpovedania lui Rizea continuă la Realitatea PLUS: Dezvăluiri incendiare din dosarul MICROSOFT. Coldea i-a zis lui Ghiță, după audieri, că e IUDA