Tricolorul, cu o desfășurare de 30 de metri lungime și 10 metri lățime, a ajuns şi în Tîrgu Mureş. TNL Mureş a marcat acest moment vineri, 2 noiembrie, în Piața Teatrului și la Cimitirul Eroilor.

“Caravana Tricolorul” este o acțiune simbolică, desfășurată la nivel național și care își propune să marcheze 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, organizațiile TNL poartă drapelul național prin toate județele țării, până pe 25 noiembrie, când tricolorul va fi arborat la Alba Iulia.

Președintele Tineretului Național Liberal Mureș, Dan Iernuțan, a declarat: “Noi, tinerii liberali mureșeni, am avut onoarea de a aduce Drapelul Național la Tîrgu Mureș, în drumul Său spre Alba Iulia, unde vom fi prezenți, de Ziua Națională, în haine de sărbătoare”.

La rândul său, Horea Șarlea, președintele TNL Tîrgu Mureș crede că “Dacă românii de acum un secol s-au zbătut pentru Marea Unire, este rândul nostru să ne gândim la viitorul Tîrgu-Mureșului, al județului Mureș și al României, pentru următorii 100 de ani.
Este șansa noastră să arătăm că știm să respectăm valorile, tradițiile, unitatea și toleranța dintre oameni, respectându-ne pe noi și toate etniile alături de care trăim”.

Cristian Darosi, secretar general adjunct al PNL Mureș, a explicat momentul esențial de la Tîrgu Mureș al “Caravanei Tricolorul”: “Vreme de câteva ore, Tricolorul a poposit în Tîrgu Mureș și ne-am bucurat că am fost popas al unirii simbolice a regiunilor istorice românești. Le-am dus Tricolorul eroilor români din Cimitirul care le poartă numele, în semn de respect și recunostință.”

 

Articolul precedentPeste 1.200 de oi vor fi sacrificate, la Luduș. Focare de scrapie
Articolul următorMagicHOME a ajuns la Tîrgu Mureș