Marea finală a Eurovision 2022 a avut loc noaptea trecută, în Torino. Ucraina a câștigat concursul, reprezentați de trupa Kalush Orchestra, iar pe locul doi a ieșit Marea Britanie, urmată de Spania, care a ocupat cea de-a treia poziție. 

 
 

Reprezentanții Ucrainei au fost pe locul patru în clasament după votul țărilor, dar publicul a ținut cu ei, iar voturile lor i-au propulsat pe prima poziție. La final, ucrainenii au obținut 631 de voturi, cu aproape 200 mai mult decât locul al doilea.

 

La concursul Eurovision din acest an, reprezentantul României, WRS, s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte. La votul țărilor, România a acordat cele mai multe puncte Ucrainei, mai exact 12.

 

Spania, reprezentată de cântăreața Chanel, a făcut un show de zile mari în finală și a reușit să se claseze pe poziția a treia în clasament.

Formația Zdob și Zdub a reprezentat Republica Moldova și au obținut poziția șapte în clasamentul țărilor. Ei au cântat o piesă în care se vorbește despre unirea Moldovei cu România.

Anul viitor, concursul Eurovision va avea loc în Ucraina. 

Articolul precedentEclipsă totală de Lună în noaptea de duminică spre luni. La ce oră va fi vizibilă în România
Articolul următorCFR Cluj a câştigat al cincilea titlu consecutiv. Victorie cu CS Universitatea Craiova, în penultima etapă a play-off-ului