Organizaţia judeţeană Mureş a UDMR protestează împotriva faptului că Guvernul României a aprobat decizia conducerii Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST) ca instituţia de învăţământ să poarte numele savantulului George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel.

UDMR a transmis vineri un punct de vedere biroului din Bucureşti al agenţiei ungare de presă MTI.

UDMR consideră că decizia guvernului din 23 mai de a aproba hotărârea Senatului Universităţii de redenumire a instituţiei de învăţământ, „sfinţeşte strădaniile antimaghiare aflate de mai multe decenii în derulare la universitate”.

Filiala Mureș a UDMR aminteşte că UMDR şi profesorii maghiari au semnalat încă din ianuarie că nu sunt de acord cu redenumirea universităţii. “Am spus clar şi că dacă este inevitaibilă redenumirea universităţii, pentru noi doar exemplul Babeş-Bolyai este acceptabil şi pot fi luate în considerare doar personalităţi care au pus bazele universităţii târgumureşene, respectiv au constribuit cu ştiinţa şi cercetarea lor la ridicarea universităţii printre cele mai prestigioase din ţară”, se arată în comunicat.

Astfel, în ciuda deciziei guvernului, UDMR va începe în toată Transilvania o campanie de strângere de semnături, iar detaliile acesteia vor fi discutate cu părţile implicate săptămâna viitoare.

sursa. MTI

 

Articolul precedentPORNOGRAFIE INFANTILĂ: Olandez de 71 de ani, arestat în Sibiu de polițiști și procurori mureșeni
Articolul următorAccident mortal la Bălăușeri