S-a reușit deblocarea unui segment foarte important al Autostrăzii Transilvania, de aproape 10 kilometri.

Este vorba de drumul de legătură al orașului cu Autostrada, de 4,7 km, precum și de lotul Târgu Mureș-Ungheni, de 4,5 km.

Rezultatul procedurii inițiale de atribuire a fost contestat la la Tribunalul București, iar în iunie anul trecut, Tribunalul București a decis obligarea Autorității Contractante la reevaluarea ofertelor.

După această decizie a instanței, în 3 martie, au fost comunicate rezultatele procedurii de atribuire și nu au fost formulate alte contestații.

Senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș a anunțat că, “în prezent, Direcția Achiziții întreprinde demersurile de pregătire a contractului de lucrări, în vederea semnării. Tot în această perioadă, este în curs de emitere prelungirea Autorizatiei de Construire. În luna iunie se va emite ordinul de începere a lucrărilor, iar perioada de execuție va fi de 18 luni. Estimăm că acest sector al Autostrăzii A3 va fi dat în folosință în decembrie 2021”, a precizat senatorul Cristian Chirteș.

Vă reamintim că, în urmă cu câteva zile, președintele PNL Mureș a făcut un anunț foarte important și despre Centura de Ocolire a Târgu Mureșului, cu date obținute direct de la ministrul Transporturilor și echipa de specialiști a acestuia.

Cristian Chirteș a anunțat că “a fost nevoie de o expertiză tehnică, realizată pe lucrările executate până la data încetării vechiului contract, cu COPISA. Conform informațiilor pe care le-am primit de la ministrul Lucian Bode, la 1 aprilie, Ministerul a primit rezultatele expertizei, care va fi pusă la dispoziția viitorului antreprenor, la momentul semnării contractului.”

În legătură cu contractul de execuție al Centurii, în jurul datei de 8 mai se va ridica suspendarea licitației, urmând ca până în 20 iunie să se finalizeze atât depunerea ofertelor, cât și procedura de licitatie.

Senatorul Cristian Chirteș spune că termenul estimat pentru semnarea contractului este luna septembrie 2020.

“Pentru că noi spunem că #sepoate să fim normali în această perioadă, țin în permanență legătura cu specialiștii din Ministerul Transporturilor, pentru deblocarea urgentă a proiectului Centurii de Ocolire a Târgu Mureșului”, a mai afirmat Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș.

Articolul precedentPESTE MEDIA NAȚIONALĂ! 17% din infectările cu COVID din județul Mureș sunt cadre medicale
Articolul următorAVERTISMENT LA CONSILIERII JUDEȚENI: „Proiect care cuprinde o serie de nelegalități”