La data de 23 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în localitatea Bălăușeri, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. Un bărbat de 49 de ani, din Hetiur, Sighișoara a fost reținut pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2018 – mai 2023, cel în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi garantat obținerea permisului de conducere, fără parcurgerea pașilor legali și a procedurii de examinare.

De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi furnizat unor persoane înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto și un certificat (atestat) de pregătire profesională a conducătorului auto, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de un bărbat de 49 de ani, din Hetiur, Sighișoara. 

Acesta a fost condus și predat reprezentanților Centrului de Reținere și Arestare Preventivă a I.P.J. Mureș, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei alte măsuri.

Perchezițiile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, iar suportul de specialitate pe parcursul anchetei a fost oferit de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale, de către polițiștii Compartimentului de Investigare a Criminalității Economice Sighișoara.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentPercheziții DIICOT la funcționari din cadrul C.N.C.I.R. S.A.
Articolul următorAlexandra Păcuraru | Greva din educație lovește grav elevii țării. Nu ne mai permitem ca ei să piardă nici măcar o zi