Un român din Vaslui a reușit în anul 2019 să devină ”caz unic” în Groenlanda (teritoriu autonom care este în componența Regatului Danemarcei), cea mai mare insulă a lumii, cu o suprafață de zece ori mai mare decât România.

Insula este acoperită de gheață, cu excepția unei suprafețe cât un județ românesc, unde trăiește toată populația țării, aproximativ 50.000 de oameni.

Capitala Nuuk, are 15.000 de locuitori și se ”mândrește” cu un mic aeroport, un hotel, o bancă, un judecător, un procuror, 4 polițiști, iar în 2019 a avut și un condamnat, Buliga Costel din Vaslui, România.

Costel Buliga a fost cercetat și găsit vinovat de comiterea infracțiunii de furt calificat. Românul a fost condamnat la o pedeapsă de șase luni de închisoare, însă după ispășirea sentinței, a refuzat să părăsească hotelul care servea drept închisoare improvizată în Groenlanda.

În această locație, existau patru camere destinate deținuților, dotate cu televizoare și toate condițiile necesare unui trai decent.

Românul  s-a obișnuit cu confortul, căldura și mâncarea bună din închisoare și pe modul „Să fii cuminte să nu te dea afară” a refuzat să mai plece, iar autoritățile groenlandeze nu au putut să-l oblige să părăsească locația și au ales să respecte drepturile sale fundamentale.

Ca soluție de compromis, l-au angajat oficial ca gardian și om de serviciu, oferindu-i un loc de muncă în cadrul închisorii. Astfel, Costel Buliga continuă să trăiască în aceeași locație, care în mare parte este goală.

Articolul precedentCei doi polițiști care l-au oprit în trafic pe Horodniceanu, s-au ales cu dosar penal
Articolul următorCutremur cu magnitudine de peste 4 grade în România. Unde a fost resimțit