Un urs a fost lovit, joi seara, între localitățile mureșene Găești și Bălăușeri, de un autoturism înmatriculat în București. Cei doi pasageri din mașină nu au fost răniți, însă automobilul a fost avariat.

În urma accidentului din această seară, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a dispus declanșarea procedurilor imediate de intervenție la fața locului, atât pentru protejarea populației, reducerea pagubelor, cât și pentru salvarea ursului.

Din primele informații, la momentul sesizării incidentului, ursul era în viață.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului și membrii comitetului local pentru situații de urgență.

A fost convocat și reprezentantul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș care, însoțit de medicul veterinar din zonă, au evaluat starea ursului. În paralel, la locul accidentului s-a deplasat și o echipă de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, dotată cu o cușcă specială, pentru  cazul în care ursul putea fi salvat.

În urma evaluării făcute de medicii veterinari, s-a constatat că ursul este în viață.

Acesta  a fost tranchilizat și transportat la Gradina Zoologică din Târgu Mureș.