În noaptea de 22 iulie, sâmbătă spre duminică noaptea, în jurul orelor 22:00 – 23:00, mai multe cazuri de incendiere, vandalism și distrugere au fost raportate de către cetățenii din Târgu Mureș în mediul online.

Oamenii au surprins imagini înfiorătoare cu diverse puncte de colectare deșeuri incendiate și vandalizate:

  • Incendiu provocat la punctul de colectare din strada Sârguinței, nr. 3. Cetățenii speriați au sunat la 112 și un echipaj a intervenit la fața locului pentru a stinge incendiul.
  • Containerele de 1,1 mc – proprietatea Asocierii – din strada Livezeni nr. 11 au fost vandalizate iar gunoiul a fost aruncat pe străzi.

„Stimați locuitori ai municipiului Târgu Mureș, nu vă temeți! Ne bucurăm că nu există victime umane! Am sesizat toate aceste acte de incendiere, vandalism și distrugere către organele abilitate și așteptăm ca vinovații să fie trași la răspundere.

Ne-am fi bucurat dacă ar fi existat o reacție fermă din partea Poliției Locale. Așteptăm ca autoritățile cu atribuții să acționeze cu celeritate, să răspundă în fața cetățenilor și să justifice rolul pe care îl au în comunitate! Rugăm pe această cale instituțiile abilitate să prezinte public măsurile pe care le-au luat pentru a înăbuși aceste acte de „terorism” la adresa comunității și ce vor face pentru a preveni astfel de incidente.

În ultimele zile, acțiunile de sabotaj împotriva Asocierii Polaris M. Holding – Urban Grup Environment s-au amplificat, însă piromania și distrugerea sunt fapte penale grave care pun în pericol viața locuitorilor!

Stimați cetățeni, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră să oprim acest haos și lucrurile să revină într-un făgaș de legalitate și normalitate. Rugăm orice persoană care are informații sau fotografii ale unor astfel de distrugeri să ia atitudine și să le comunice organelor abilitate, dar și Asocierii, iar noi le vom aduce imediat în atenția instituțiilor cu atribuții. Noi nu avem atribuții și competențe să desfășurăm anchete și să luăm măsuri! Noi ne facem datoria contractuală, dar vrem explicații și așteptăm măsuri!”, a transmis Mihai Teodor, purtătorul de cuvânt al Asocierii.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentTârgu Mureș a fost eliberat de calvarul gunoaielor, dar mafia gunoaielor încă sabotează curățenia orașului
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET