Vasile Dîncu a declarat că are pregătit în curând un proiect de lege care însă nu prevede reintroducerea obligativității stagiului militar în rândul tinerilor.

Tinerii care își doresc vor avea posibilitatea să facă un stagiu militar de câteva luni. Mai mult, vor fi și plătiți pentru asta.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că pregătește un proiect de lege, în acest sens. Militarii voluntari vor învăța să tragă cu arma, vor primi echipament și cazare. Spre deosebire de militarii de carieră, voluntarii vor avea voie să meargă acasă. 

„Eu nu cred că armata ar mai trebui să fie obligatorie. Avem un proiect de lege pe care o să îl lansez cred că peste o lună pentru cei care vo să facă stagiul militar în mod voluntar. Sunt sigur că vor fi foarte mulți cei care vor vrea, mai ales că vor fi plătiți în această perioadă, li se vor asigura toate condițiile, echipament, cazare. Vor avea și libertatea de a merge acasă. Nu va fi o privațiune așa cum era înainte în armată”, a declarat Dîncu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentALERTĂ ALIMENTARĂ! Produs PERICULOS, retras de pe piață!
Articolul următorRĂZBOI UCRAINA – Evacuarea din mai multe sectoare ale orașului Mariupol, amânată din motive de securitate