Săptămâna pe care o încheiem a fost dominată de dezbaterile bugetului de stat în comisiile de specialitate și ulterior în plenul Parlamentului. Cu siguranță, cel mai prezent în spațiul public a fost amendamentul propus de deputatul PNL Robert Sighiartău, referitor la creșterea alocațiilor copiilor.

Intervenția liberalului și comentariile pe care le-a stârnit au însemnat și o adevărată revoluție în spațiul virtual.

Pagina publică a lui Sighiartău a crescut de la 17.000 la peste 71.000 de aprecieri, în timp de postarea referitoare la creșterea alocațiilor a adunat 32.000 de like-uri, 4.500 de comentarii, 126.200 de distribuiri și aproape 3 milioane de vizualizări.

Este, cu siguranță, o performanță rară în comunicarea politică, ce va face, probabil, obiectul unor studii de specialitate.

Sâmbătă seara, Robert Sighiartău a transmis un mesaj de mulțumire celor care au reacționat la prezența sa, în această săptămână, în Parlamentul României: “Sunt zeci de mii de mesaje și nu reușesc să răspund tuturor. A fost o săptămână binecuvântată pentru noi toți dar mai ales pentru copii, viitorul României. Apărarea principiilor și buna credință rămân valori de la care nu mă abat. Sunt convins că România va merge pe calea dreaptă. Voi continua să fiu alături de voi”

Dar cine este Robert Sighiartău, omul care l-a enervat pe Liviu Dragnea ?

Are 30 de ani, este căsătorit și are trei copii.

“Am avut șansa să mă nasc într-o familie de antreprenori. Tatăl meu a fost printre primii afaceriști din Bistriţa care s-au privatizat în perioada 1990-1991. De copil, începând cu vârsta de 12 ani, de când mergeam în vacanța de vară la birou cu tata, am început să înțeleg ce înseamnă o afacere, o companie ca cea pe care o construise tatăl meu”.

Așa se definește Robert Sighiartău, care spune despre el că este “un tânăr entuziast, care crede într-un viitor mai bun. Încă de mic am fost educat de tatăl şi mama mea să preţuiesc valorile creştine şi munca. De aceea, încă de la vârsta de 21 de ani, am ocupat funcţia de Director general al unei companii care activează în industria auto. Motivaţia mea principală fiind dorinţa de a fi un model pentru generaţia mea şi generaţiile viitoare şi de a schimba atitudinea pesimistă a oamenilor din România.”

Robert Sighiartău a urmat Program de pregătire profesională continuă a intermediarilor în asigurări, la Institutul de management în asigurări IMA, dar și un curs EXEC-EDU de formare managerială.

Este absolvent, de asemenea, al Școlii de predicare CIREȘARII, modulul de Comunicare verbală și non-verbală și al Blanchard International “Leadership situațional I și II”.

Sighiartău a urmat cursurile Facultății de Studii Europene și Managementul Instituțiilor Europene, la Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj Napoca.

Cele mai semnificative poziții politice pe care le-a ocupat sunt cele Consilier județean al județului Bistrița-Năsăud, Vicepreședinte al Departamentului economic și Mediul de afaceri din cadrul Biroului Permanent Național al Tineretului Național Liberal, Președintele Colegiului 4 în cadrul Biroului Permanent Județean PNL Bistrița.

În 2015 a devenit Co-Președinte TNL Bistrița-Năsăud, iar în 2016 a câștigat mandatul de Președinte PNL Bistrița-Năsăud.

A devenit secretar general al Partidului Național Liberal, iar din 2016 este deputat în Parlamentul României.

Articolul precedentTURIST ÎN MUREȘ. Recomandarea zilei – Sângeorgiu de Pădure
Articolul următorPosturi cu miză, la Primăria municipiului Târgu Mureș