O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală a transportat în Belgia, într-o misiune umanitară de urgenţă, cele două victime ale exploziei din această dimineață, de la Gornești.

Este vorba de un bărbat de 76 de ani și o femeie de 69 de ani, care au suferit arsuri și traumatisme. Ambele persoane au fost evaluate inițial la cod roșu și transportate la spitalul din Tîrgu Mureș.
Pacienții, prezentând arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafața corpului, au fost asistați pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din București și au fost transportați la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Bruxelles, Belgia.

 

Misiunea s-a efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul răniților.

 

Aeronava a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu – comandant aeronavă și doi piloți, căpitanii Valentin Chiriac și Mihai Vârdol. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din colonelul medic Dragoș Tudose, plutonierul-major Dumitru Miu și plutonierul Elena Călin.
Articolul precedentFOTO: Accident cu 10 victime la Petelea
Articolul următorFELICITĂRI salvatorilor mureșeni! Zi plină la ISU Mureș