În cazul „înghețatei electorale”, împărțită ieri de ALDE la Platoul Cornești din Târgu Mureș, a fost întocmit dosar penal, la sesizarea PNL Târgu Mureș.

Informația a fost confirmată de Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, care a transmis că “Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată prin plângere scrisă, în data de 21 aprilie a.c. Colegii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că într-adevăr există un astfel de banner.  În cauză, a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.”

În cursul zilei de ieri, Partidul Național Liberal, organizația municipală Târgu Mureș a depus, conform comunicatului transmis de această formațiune politică, <<o plângere penală împotriva făptuitorului ALDE Mureș, pentru comiterea faptei prevăzută şi pedepsită de art. 386, Cod Penal, privind coruperea alegătorilor, care stipulează, la aliniatul 1. că “oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”>>

Acțiunea PNL Târgu Mureș a venit după ce <<au apărut pe rețelele de socializare  fotografii de la Platoul Cornești din Târgu Mureș unde se anunța că, începând cu ora 12 a zilei de 21 aprilie 2019 se va oferi înghețată gratuită tuturor copiilor, conform textului de pe inscripțiile fotografiate: “Cu ocazia sosirii primăverii și în semn de respect pentru generațiile următoare, echipa ALDE oferă câte o înghețată GRATIS, tuturor copiilor. Vine vara, bine-mi pare/Înghețata-i bună tare/Când de ALDE-I oferită/Și de copii e servită”>>

În opinia transmisă de Ervin Molnar, Președintele PNL Târgu Mureș se arată că “sperăm ca organele abilitate să ancheteze cu celeritate sezizarea depusă de Partidul Național Liberal. Este regretabil că, aflați la cârma țării și a Târgu Mureșului, singura ofertă a celor de la ALDE pentru cetățeni este o înghețată. În opinia lor, spitalul regional, centura ocolitoare, modernizarea transportului în comun, podul peste râul Mureș, pistele pentru bicicliști, parcările pentru autoturisme și traficul sufocant mai pot aștepta. Rămâne umilința la care condamnă orașul, pe care târgumureșenii nu mai sunt dispuși să o accepte.”

PNL Târgu Mureș a transmis și un material video, realizat în acest caz.

 

 

Articolul precedentCe posturi sunt libere în administrația locală din Mureș
Articolul următorIARĂȘI INCONȘTIENȚA: MUREȘENI prinși băuți la volan