În baza unei informații primită de Salvamont România de la un turist, privind descoperirea unui trup neînsuflețit pe una dintre văile abruptului prahovean, salvamontiștii au demarat o acțiune terestră pentru recuperarea acestuia, cu parcurgerea unor zone cu risc crescut de avalanșă.

În urma discuțiilor purtate de reprezentanții Salvamont România cu conducerea Departamentului pentru Situații de Urgentă și a Inspectoratului General pentru Aviație, pentru reducerea la un nivel acceptabil a riscurilor, a fost alocată o resursă de zbor, un elicopter prevăzut cu troliu care, împreună cu un salvamontist, să încerce extragerea trupului din zona unde se află căzut.

Din primele informații, după culoarea echipamentelor, trupul găsit putea fi al lui Andrei Haiduc, angajatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, dispărut în Munții Bucegi  acum două săptămâni.

Salvamontiștii au ajuns în zonă și au găsit trupul persoanei decedate, după care s-a resolicitat intervenția resursei aero. Elicopterul a ajuns la Bușteni și echipajul acestuia a stabilit, împreună cu salvamontiștii, planul de intervenție, astfel încât această să se desfășoare în deplină siguranță, atât pentru echipajul aero, cât și pentru salvamontiștii aflați la sol.

Trupul persoanei decedate a fost ridicat în elicopter și misiunea aero s-a încheiat cu bine, după care a urmat retragerea din munte, pe cale terestră,  a celor 10 salvamontiști.

Actele găsite asupra victimei au confirmat că aceasta NU este persoana anunțată ca dispărută acum 2 săptămâni, fiind vorba de o persoană cu un al nume, domiciliată în Giurgiu.

sursa info foto/video: Salvamont Romania

 

 

 

Articolul precedentFOTO. TÂRGU MUREȘ: Parc nou de joacă pe Serpentina Veche
Articolul următorVIDEO: Cum arată Queen Pub, după incendiul de sâmbătă noaptea