Telespectatorii Realitatea TV și cititorii realitateademures.net ne semnalează, aproape zilnic, timpii mari de așteptare la bariera din zona de coborâre/urcare pe Autostrada A3, la Iernut. În filmarea primită aseară, este evidentă coloana de câteva zeci de mașini, formată la urcarea pe Autostradă, dinspre Iernut.

Cititorul care ne-a transmis aceste imagini a relatat că, după mai bine de 15 minute de așteptare la barieră, s-a decis să se întoarcă pe E60, pentru a ajunge la Tîrgu Mureș.

Reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările de la lotul de autostradă Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, în data de 12 decembrie 2018.

Construcția acestui lot a avut o valoare de 55.782.941,89 lei fără TVA, iar antreprenor a fost Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhem Geiger GmbH&Co.KG.

Asociația Pro Infrastructură a avertizat, încă înaintea inaugurării acestui sector de autostradă, că “membrii comisiei tehnice din CNAIR, acompaniați de purtătorul de cuvânt Alin Șerbănescu, au putut admira coada de mașini care se întindea pe sute de metri, dincolo de giratoriul temporar din capătul autostrăzii. (la Iernut, n.r.). Solicităm responsabililor CFR Infrastructura să urgenteze procedurile de reducere a timpilor de așteptare la barieră. În condițiile actuale (uneori bariera este pusă chiar și 15-20 de minute), ambuteiajele se vor întinde pe autostradă și ar putea crea serioase probleme de siguranță rutieră, așa cum am atras atenția de zeci de ori!”

Reprezentanții CNAIR au recunoscut, la inaugurarea celor 13 kilometri de pe A3, că aceasta este „autostrada cu barieră”.

 

Articolul precedentMureșeanca Szőcs Bernadette aduce România pe podium la Openul Ungariei
Articolul următorBölöni: „Lăsați-mă să fiu un bun cetățean român de naționalitate maghiară”