Alin Popoviciu este elevul târgumureșean care a avut curajul să o înfrunte pe Viorica Dăncilă în vizita acesteia la Târgu Mureș, în 16 mai, cu numai câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.

Vizita de atunci a premierului l-a făcut pe Alin cunoscut în toată țara, datorită atitudinii demne prin care s-a opus amenințărilor șefului jandarmilor mureșeni, Tiberiu Filipaș, cel care l-a acuzat că a organizat protestul spontan de pe treptele Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Viorica Dăncilă s-a plâns că a fost așteptată la Târgu Mureș cu lumânări și coroane de flori.

Cea care după numai câteva zile avea să devină șefa PSD a spus că protestatarii “nu au idei și vor doar să dezbine și să jignească”.

Deși Alin Popoviciu este un elev eminent, participant la olimpiade și concursuri naționale, a fost acuzat de Dăncilă că “nu a realizat nimic în viață”.

Alin Popoviciu îi răspundea atunci premierului că “știu ce vreau de la viață și am câteva obiective foarte bine fixate în gând! Credeți-mă că la cei 17 ani ai mei, mă uit în urmă cu gândul împăcat că am tras un semnal de alarmă foarte clar la Tîrgu-Mureș alături de restul mureșenilor care vă așteptau”.

În 4 octombrie, după cinci luni de la eveniment, exact în ziua în care împlinea 18 ani, Alin Popoviciu a primit din partea Jandarmeriei amenda promisă în luna mai de Tiberiu Filipaș.

Între timp, Alin Popoviciu a devenit major și a acordat un interviu în exclusivitate pentru realitateademures.net, din care vă prezentăm mesajul său pentru colegii săi de generație.

Articolul precedentTragedie în Mureș: Un bărbat a murit, după ce a fost atacat de o ursoaică
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: 5,5 milioane de euro, de la bugetul local, pentru două creșe și o grădiniță