Parcarea de la Spitalul Nou din Tîrgu Mureș este un adevărat coșmar pentru bolnavii care sunt aduși cu mașinile de aparținători, dar și pentru personalul instituției medicale, oamenii fiind nevoiți să parcheze chiar și la peste un kilometru de intrarea în spital. Situația cea mai gravă este însă aceea a ambulanțelor care intră și pleacă de la Unitatea de Primiri Urgențe. Sunt zile în care mașinile de salvare fac peste cinci minute de la intrarea în zona parcării până la UPU, chiar dacă distanța efectivă de parcurs este de numai câțiva zeci de metri.

Pe lângă nervii întinși la maximum ai pacienților și personalului medical, haosul parcării de la Spital pune zilnic în pericol viața pacienților aflați în ambulanțe, nevoiți să aștepte minute bune uneori vitale, în salvări. În imaginile înregistrate de realitateademures.net, am surprins un asemenea caz, în care două ambulanțe fac eforturi, minute în șir, să își facă loc printre mașini să ajungă la UPU, respectiv la un caz de urgență medicală. Chiar cu giofarul pornit.

În acest timp, autoritățile locale au planuri mărețe, readuse în actualitate de fiecare dată, la câțiva ani. Totul rămâne însă în fază de proiect.

Consiliul Local din Tîrgu-Mureș a aprobat, în luna septembrie, construirea unei parcări supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență care, conform proiectului, va găzdui1.500 de mașini.

Proiectul, realizat în colaborare cu Consiliul Județean, UMFST și Spital, nu se va realiza  însă mai repede de 5 ani.

Deocamdată, Primăria promite că parcarea va fi extinsă, anul viitor, cu circa 200 de locuri la liziera pădurii. Parcările vor fi amenajate, practic, cu dale înierbate și piatră, în niciun caz cu asfalt.

 

Articolul precedentINCENDIU cu mare degajare de fum lângă benzinăria Lukoil din Sângeorgiu
Articolul următorEXCLUSIV: Cine sunt oamenii care coordonează județul Mureș în partidul lui Cioloș