Dacian Cioloș a anunțat regruparea Mișcării România Împreună, sub titulatura PLUS, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Cluj Napoca. Dacian Cioloș, citat de realitatea.net, a explicat apariția noului partid: Au trecut 8 luni de când a depus actele de înfiinţare a Mişcării Pentru România şi lucrurile au trenat. „Am concluzionat că riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai şi să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri (europarlamentare – N.R.) care vor avea loc la sfârşitul lunii mai” a explicat Cioloş.

În cadrul noii formațiuni politice, județul Mureș  face parte din Regiunea+ Centru, care cuprinde și județele Alba, Sibiu, Harghita, Covasna și Brașov.

Coordonatorii Regiunii+ Centru sunt Oana Bogdan, George Cățean, Anca Majaru și Andreea Szabo.

Oana Bogdan este licenţiată în arhitectură la Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti și la Universitatea Anvers, şi în administrarea afacerilor (Executive MBA) la Vlerick Business School din Bruxelles. Și-a continuat activitatea academică în Belgia, unde a predat arhitectură și urbanism la Universitatea KU Leuven vreme de șapte ani. În 2007 a fondat la Bruxelles biroul de arhitectură și urbanism BOGDAN & VAN BROECK, premiat la Bienala de Arhitectură BAB 2010 România, nominalizat la două ediții ale Premiului European Mies van der Rohe. Începând cu anul 2007 a fost membră a Comisiei Regale pentru Monumente și Peisaje a Regiunii Flandra, a Comisiei de Experți pentru Arhitectură și Design în cadrul Guvernului Comunității Flamande din Belgia, iar în anul 2015 a devenit membră a Comisiei de Experți UNESCO a orașului Bruges din Belgia. În anul 2016 a făcut parte din Guvernul Cioloş, ca Secretar de Stat la Ministerul Culturii.

George Cățean vine din domeniul creșterii animalelor și al industriei alimentare, continuând alături de familie activitățile specifice zonei, practicate de mai multe generații, cu accent pe ferma integrată. A absolvit cursurile Universității Transilvania din Brașov- specializarea Marketing. În 2013 a fost coordonator al proiectului Transhumața, prin care s-a promovat cultura pastorală de pe lanțul carpatic prin refacerea unei transhumanțe cu oi începând din România până în Polonia, aproximativ 1400 km în 100 de zile. După acest proiect, cooperarea cu partenerii din Polonia a continuat punând accent pe locuitorii din zona de munte și cultura pastorală comună. În 2014 a început colaborarea cu un mare retailer prin organizarea la nivel local, apoi național a insulelor pentru produse tradiționale românești. A participat la cursuri pentru sisteme de calitate europene și indicații geografice în industria alimentară și este membru al organizației Slow Food. Din 2015 este membru al European Shepherd Network.

Anca Majaru este licențiată în arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, unde a obținut titlul de doctor în arhitectură în 2016. A urmat studii de istorie în cadrul Universității București, s-a ocupat de cercetarea lumii nobiliare de epocă modernă în Europa Centrală și de Est și, în acest sens, a beneficiat de o bursă de cercetare ICR și de mobilități de studiu la Budapesta și Belgrad. Și-a continuat activitatea academică în cadrul UAUIM București, unde a coordonat seminarii de istoria și teoria arhitecturii vreme de șase ani. A lucrat în sectorul public și privat, și este activă în mediul nonguvernamental, cu care colaborează de peste zece ani pe proiecte educative, sociale și culturale ce au ca scop creșterea interesului pentru cultură și încurajarea inovării în domeniul patrimoniului cultural. A desfășurat activități de cercetare și evidență a monumentelor istorice în cadrul Institutului Național al Patrimoniului și, în perioada octombrie 2016 – ianuarie 2017, a fost consilier al Secretarului de Stat privind patrimoniului cultural la Ministerul Culturii, în cadrul Guvernului condus de Dacian Cioloș.

Articolul precedentVIDEO: Parcarea de la Spital: PROIECTE SF pe hârtie, HAOS în realitate
Articolul următorVREMEA: Precipitații mixte. Recomandările Poliției Rutiere