Salvamontiștii din Bâlea au fost alertați de colegii lor din Argeș și de jandarmeria montană pentru salvarea a doi turiști aflați în zona de creastă din apropierea Lacului Bâlea.

Când au fost găsiți, tânărul era în stop cardio-respirator şi i s-au făcut manevre de resuscitare, fiind preluat ulterior de un echipaj SMURD şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu. 

Szabolcs Kovacs, voluntar SMURD, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, decesul fiind declarat în urma unui stop cardiac neresuscitabil.

Tânăra care îl însoțea este în stare stabilă.

Membrii Organizației Studențești de Medicină de Urgență au transmis un mesaj de condoleanțe pentru fostul lor coleg: “Este extrem de dureros când tocmai cei care își dedică viața pentru a o salva pe o altora pleacă dintre noi. Este dificil să mai putem spune ceva. Dedicat voluntariatului, a făcut tot ceea ce a putut pentru a-și clădi o carieră frumoasă. Viața însă a avut alte planuri cu el…inima lui a încetat să bată, în munți, a doua lui casă…”, precizează comunicatul Organizației Studențești de Medicină de Urgență.

Articolul precedent700 de studenți străini din 47 de țări, onorați la Tîrgu Mureș
Articolul următorReferendum: mâine are loc tragerea la sorți pentru președinții birourilor secțiilor de votare