Centrul Meteo Regional Sibiu informează că, în județul Mureș, vremea se menţine în general închisã, iar temperaturile vor marca o uşoare creştere. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse se vor semnala precipitaţii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Local în zona montanã din sudul regiunii cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate, de peste 25 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale îndeosebi la munte şi în jumãtatea esticã a regiunii, cu rafale de 40-50 km/h, temporar viscolind zãpada în zona montanã înaltã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 4 grade. Pe arii restrânse se va semnala polei şi gheţuş.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că nu sunt drumuri închise şi că în ultimele zile drumarii au acţionat pentru a menţine în condiţii de siguranţă reţeaua rutieră cu peste 1100 de utilaje şi au răspandit aproape 10 mii de tone material antiderapant.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă recomandă:

Stimaţi conducători auto! 

➢ respectaţi limitele legale de viteză, în special în interiorul localităţilor;

➢ adaptaţi viteza de deplasare la condiţiile de drum;

➢ discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale;

➢ pe vreme de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, când vă întâlniţi cu alte autovehicule, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!

➢ în perioadele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur, astfel că nu se prea asigură la traversare!

Stimaţi pietoni! 

➢ traversaţi strada doar prin locurile permise;

➢ asiguraţi-vă înainte de a vă angaja în traversare;

➢ nu uitaţi, pietonul se opreşte mai uşor decât autovehiculul, în condiţii dificile de drum;

➢ supravegheaţi copiii atunci când sunt participanţi la traficul rutier! Nu le daţi exemple negative!

 

 

 

Articolul precedentEXCLUSIV: Cine sunt oamenii care coordonează județul Mureș în partidul lui Cioloș
Articolul următorVERIFICAȚI ONLINE când primiți pașaportul electronic