În 14 iunie, va avea loc, la Bucureești, Adunarea Digitală 2019 (DA 2019) găzduită de Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Rețelele de Comunicații, Conținut și Tehnologie și Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

La sfârșitul sesiunii plenare a Digital4Communities va avea loc Ceremonia de decernare a voucherelor oferite in cadrul inițiativei WIFI4EU, de către directorul general al Direcției Generale pentru Tehnologia Comunicațiilor, Rețele și Conținut, din cadrul Comisiei Europene, domnul Roberto Viola.

Municipiul Sighișoara se numără printre cele 8 localități din județul Mureș, finanțate cu câte 15.000 de euro pentru instituirea unor puncte de acces gratuit la internet wireless, în cel de-al 2-lea apel pentru obținerea voucher-ului din partea Comisiei Europene privind programul WiFi4EU.

Municipiul Sighișoara intenționează să creeze trei puncte de internet wireless gratuit, în Piața Cetății, Piața Muzeului și în zona centrală a municipiului, în Parcul Unirii. Prin crearea acestor puncte se va aduce un plus zonelor selectate, acestea fiind mai atractive, atât pentru turiști cât și pentru oameni de afaceri sau sighișoreni.

 

Articolul precedentSighișoara, reprezentată la Congresul Mondial al Orașelor Patrimoniu
Articolul următorDosare penale pentru infracțiuni rutiere, în Târgu Mureș și Târnăveni