Consilierii locali Vasile Miculi, Dumitru Matei, Radu Todoran și Călin Moldovan care se autodefinesc “oameni cu o bogată experienţă profesională, administrativă  şi politică, recunoscută atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean şi naţional”, au transmis astăzi o declarație comună, în care amenință conducerea PNL Târgu Mureș cu plângeri penale. În replică, președintele PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar, a luat cunoștință de demersul celor patru, cu “amuzament și condescendență”.

Disputa este o nouă bătălie din războiul început cu ocazia ședinței din ianuarie a Consiliului Local Municipal Târgu Mureș.  Ignorând deciziile stabilite împreună cu membrii Biroului Politic, consilierii locali ai PNL au votat atunci, ca punct suplimentar introdus pe ordinea de zi, în regim de urgență, “aprobarea contractării și garantării cu venituri proprii a unei finanțări rambursabile interne/externe, în valoare de maxim 89.835.883,80 lei”.

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal, filiala Mureș, a validat ulterior propunerea organizației PNL Târgu-Mureș de excludere din partid a cinci din cei șase consilieri locali PNL.

În scrisoarea a patru din cei cinci consilieri excluși din PNL aceștia solicită “preşedintelui interimar al PNL Târgu Mureş să înceteze orice acţiune tendenţioasă de denigrare a imaginii noastre în spaţiul public, prin declaraţii neacoperite de un suport real.

În fapt, motivul iniţierii procedurii de excludere a noastră din PNL, care ar duce la retragerea mandatului de  consilier local, câştigat în urma voturilor târgumureşenilor în alegerile locale din iunie 2016, a fost un vot dat de noi pentru un proiect de hotărâre care are ca scop apărarea intereselor cetăţenilor acestei urbe, printr-un program de investiţii care va duce la dezvoltarea municipiului Târgu Mureş.

Precizăm că acest vot a fost dat în baza legii şi a mandatului pe care îl avem din partea alegătorilor noştri, pentru a-i reprezenta cu onoare şi demnitate în această funcţie publică.

Trebuie să subliniem faptul că, deşi în spaţiul public a apărut informaţia eronată că noi am fi deja excluşi din partid şi ne-am fi pierdut mandatul de consilieri locali, această procedură este departe de a fi finalizată, ea trebuie să parcurgă toate etapele legale pentru a deveni o hotărâre definitivă. Ne surprinde faptul că această conducere interimară atenţionează şi somează Instituţia Prefectului Judeţului Mureş să ia măsuri care presupun încălcarea legii!

Viitorul politic în PNL al subsemnaţilor se va clarifica pe baza legii, în urma unor proceduri clare, nu pe baza unor declaraţii tendenţioase, scoase din context, aruncate în spaţiul public de persoane fără nicio pregătire  şi experienţă în domeniu, cu scopul de a duce în eroare opinia publică.

Cu siguranţă, cetăţenii municipiului Târgu Mureş care ne susţin, şi nu numai, înţeleg intenţia noastră de a le apăra interesele şi mai ales vor vedea rezultatele votului pozitiv dat pentru hotărârea de consiliu local în cauză.

Dorim prin această luare de poziţie, corecta informare a cetăţenilor municipiului Târgu Mureş, aflarea adevărului şi îndepărtarea valului de manipulare pe care actuala conducere interimară a PNL Târgu Mureş încearcă să îl arunce în ochii dumneavoastră. Informăm de asemenea, că subsemnații, cei 4 consilieri care am fost propuși pentru excluderea din Partidul Național Liberal, vom depune plângere penală împotriva conducerii PNL Tîrgu Mureș”

La rândul său, Ervin Molnar, președintele organizației locale PNL Târgu Mureș, a transmis o opinie pe care o redăm integral: “Am luat cunoștință, cu amuzament și condescendență, de poziția publică exprimată de patru foști membri ai organizației municipale Târgu Mureș a Partidului Național Liberal.

Fără a intra în detaliile unui comunicat redactat, cel mai probabil, de un elev care se pregătește de examenul de capacitate, mă refer la o singură frază dintr-un șir fără logică al unor  propoziții exprimate într-o gramatică îndoielnică a limbii române.

Formularea pe care domniile lor o folosesc  se referă la “mandatul pe care îl avem din partea alegătorilor noștri, pentru a-i reprezenta cu onoare și demnitate”.

Le amintesc celor patru că mandatul din partea alegătorilor NU L-AU OBȚINUT pe persoană fizică și nici nu a fost moștenit pe linie succesorală. La fel cum alegătorii nu sunt ai lor, ci ai unui partid pe care l-au trădat și pentru care nu au muncit nici măcar o zi, în ultimii 3 ani.

Ei au fost patru nume, aflate pe o listă sub antetul Partidului Național Liberal.

În alegerile în care vor candida uninominal și vor obține voturi prin prezentarea propriului program electoral, au dreptul să vorbească în numele unor alegători pe care îi vor reprezenta.

Până atunci, le amintesc faptul că mandatul pe care l-au deținut în Consiliul Local Municipal Târgu Mureș a fost dat EXCLUSIV  Partidului Național Liberal.

Cei patru mai spun că „cetățenii înțeleg intenția noastră de a le apăra interesele”. Pentru că îi subestimează și le jignesc inteligența, sunt convis că cetățenii înțeleg cu adevărat ale cui “interese” le-au apărat, cu adevărat, cei patru consilieri locali.

După vorba lui Lăpușneanu, aceea cu „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”, cei patru foști colegi spun că ei au “fost propuși pentru excluderea din Partidul Național Liberal”. Știind cu toții că dragoste cu forța nu se poate, le reamintesc faptul că ei AU FOST EXCLUȘI din Partidul Național Liberal.

În rest, le doresc succes în viitoarele alegeri uninominale sau pe listele partidelor cu care cochtează mentorii lor, la comanda cărora acționează și semnează comunicate.

Nu am nicio îndoială că vor avea succes, având în vedere că se autodefinesc ca având o “bogată experiență politică, recunoscută la nivel național”.

 

Articolul precedentVIDEO: Blocuri de gheață pe DN15, între Lunca Bradului și Stânceni
Articolul următorPoziție din societatea civilă: „Suntem cu ochii pe UMFST Târgu Mureș”