Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu Mureș organizează evenimentele dedicate sărbătoririi zilei de 9 mai, zi cu triplă semnificație: proclamarea Independenței de Stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 și Ziua Europei.

Începând cu ora 10.00, va avea loc o ședință festivă în Sala Mare a Palatului Administrativ, urmată de Ceremonia militară și religioasă care va avea loc în Piața Victoriei din Târgu Mureș, cu începere de la ora 11:00.

Ceremonia se va încheia cu o defilare a aproximativ 200 de copii din școlile târgumureșene, care vor purta baloane albastre, culoarea Uniunii Europene.

Între orele 12.30 și 16, publicul va putea vizita turnul Palatului Administrativ, iar clădirea Prefecturii va fi iluminată în albastru.

De la ora 17.00, în Cetatea Medievală va avea loc un spectacol susținut de artiștii de la Ansamblul Mureșul și de la Corul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș.

De la ora 18.45, în deschiderea festivalului ”Zilele Muzicale Târgumureșene”, Corul Filarmonicii va intona Imnul Europei, în fața Palatului Administrativ.

Articolul precedentAVERTIZARE HIDROLOGICĂ: COD GALBEN ÎN JUDEȚUL MUREȘ
Articolul următorDonație de peste 1.000 de cărți pentru cele trei licee din Sighișoara